E-Leven in Evenwicht

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 80,-

Je bent niet ingeschreven voor deze cursus.

Het hart als gids

De E-training Leven in Evenwicht helpt je om basisthema’s uit de boeddhistische traditie in je eigen leven toe te passen zonder dat je ‘boeddhist’ hoeft te worden. De training leidt je naar het opnieuw beoordelen van verschillende aspecten van je bestaan als mens en je huidige manier van leven.

In deze training gaat het om ‘eerlijk’ en open kijken naar je leven van nu, maar zonder schuld of verwijt. Tarthang Tulku reikt een nieuw inzicht over ons leven aan om ons ‘wakker’ te maken. De training geeft hele praktische toepassingen om te leven vanuit je hart zodat je waarachtiger, meer ontvangend en voller in het leven staat. Er ontstaat een dieper begrip en liefde voor jezelf en voor anderen. Dit zal je keuzes op een positieve manier gaan beïnvloeden.

De meeste oefeningen in deze e-learning zijn geschikt om in je dagelijks leven uit te voeren. Dat maakt de cursus praktisch en zorgt ervoor dat je concrete voorbeelden herkent als ze zich voordoen zodat ze een positief effect op je leven hebben. De E-training Leven in Evenwicht is gebaseerd op 8 hoofdstukken van het boek Leven in Evenwicht van Tarthang Tulku.

De hoofdstukken worden in 16 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 16 weken.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

  • Les 1 en 2 Vergankelijkheid en frustratie
  • Les 3 en 4 Beginnen met eerlijkheid
  • Les 5 en 6 Verantwoordelijkheid nemen
  • Les 9 en 10 Medegevoel in ons opwekken
  • Les 11 en 12 Gevoelens uitbreiden
  • Les 13 en 14 Lichaam, adem en geest
  • Les 15 en 16 Genezen door positieve energie

Door het aandachtig lezen van de hoofdstukken en uitvoeren van de oefeningen en door ze alle met een frisse blik en diepgaander te bekijken, zul je veel leren over hoe je gezonder en gelukkiger kunt zijn en hoe je van een zinvol leven kunt genieten.