Hoe werkt het

E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland – hoe moet ik me dat voorstellen?

Zelfstudieprogramma’s in je eigen online omgeving

De e-trainingen worden aangeboden als zelfstudieprogramma’s. De lessen worden ter beschikking gesteld op een persoonlijke online pagina als tekstbestanden en, waar van toepassing, audio’s met begeleidende ingesproken oefeningen. De E-Kum Nye niveau’s hebben ook introductievideo’s en meditatievideo’s. Het materiaal wordt zo aangeboden dat je het makkelijk via PC, laptop, telefoon, tablet, i-Phone of i-Pad kunt volgen.

Starten wanneer je wilt

Je kunt op elk moment starten. Sommige trainingen worden aangeboden inclusief het bijbehorende boek van Tarthang Tulku. Na aanmelding ontvang je dit boek per post. Houd er rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voor het boek bij je bezorgd wordt.

Zelf bepalen hoeveel tijd je oefent

Voor elke training wordt aangegeven hoeveel weken deze beslaat. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je dagelijks/wekelijks investeert voor lezen en oefenen. Voor elke training geldt dat het van belang is de oefeningen te integreren in je dagelijkse activiteiten. Zodat er ook echt wat kan veranderen in je beleving, je houding en je gedrag. De training is voor je toegankelijk gedurende het aantal weken dat de training beslaat. Wij gaan ervan uit dat je elke week met één les werkt. Met een uitloop van twee weken. Op het moment dat je de e-training aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen. Daarna wordt steeds na een week de volgende les vrijgegeven.

Ontspannen met Kum Nye-oefeningen

Kum Nye-oefeningen zijn Tibetaanse ontspanningsoefeningen.
Naast de E-introductie Kum Nye en de E-Kum Nye training maken ondersteunende Kum Nye oefeningen (bijna) altijd deel uit van de lesinstructies van de overige E-trainingen. Kum Nye -oefeningen worden als audio-materiaal in de leeromgeving aangeboden, zodat je je letterlijk kunt laten leiden door een instructeur. Voor de E-Kum Nye training (de tien niveau’s) wordt aangeraden om dagelijks een uur te nemen voor de oefeningen. 

Coachinggesprekken bij E-Stress de Baas

Bij de E-training Stress de Baas, krijg je 3 individuele coachingsgesprekken aangeboden met een professionele coach van de Nyingma staff.

Vragen stellen tijdens de training

Bij alle E-trainingen kun je tussendoor inhoudelijke vragen stellen per e-mail. Zodra je de training hebt aangeschaft wordt die mogelijkheid via handige links in jouw trainingspagina aangeboden. Als je op dit moment een vraag hebt met betrekking tot de trainingen dan gerust contact met ons op via de mail.

Hoe log ik in?

Nadat je via deze website hebt betaald voor één, of meerdere, van de trainingen ontvang je automatisch twee mails. Een met betalingsgegevens en te downloaden zipbestanden met materiaal van de training en een andere met je inloggegevens. Met de gegevens uit die tweede mail log je in op een persoonlijke pagina. Op jouw pagina in de digitale leeromgeving leggen we je stap voor stap uit hoe je de training kunt volgen. Let op: Je ontvangt de twee mails na betaling in je mailbox. Mocht je deze mails onverhoopt niet ontvangen hebben, check dan je map met ongewenste mails.

Downloaden van het trainingsmateriaal

Je kunt de trainingen volgen via elke device. Daarnaast kun je het materiaal (PDF-bestanden en audiobestanden – MP3-format) downloaden. Ze komen als gecomprimeerde zipbestanden, zodat je het materiaal kunt opslaan en blijvend kunt gebruiken. Let wel op: je kunt de bestanden maar één keer downloaden.

Hoe lang doe je over elke training?

 • E-Training Verborgen Vrijheid. Duur 12 weken. Toegang tot training 14 weken.
 • E-training Leven in Evenwicht. Duur 16 weken. Toegang tot training 18 weken.
 • E-training Open Bewustzijn. Duur 15 weken. Toegang tot training 17 weken.
 • E-Training Skillful Means. Duur 16 weken. Toegang tot training 18 weken.
 • E-Training Stress de Baas. Duur 24 weken. Toegang tot training 26 weken.
 • E-Introductie Kum Nye. Duur 6 weken. Toegang tot training 8 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 1. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 2. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 3. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 4. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 5. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 6. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 7. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 8. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 9. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.
 • E-Kum Nye Niveau 10. Duur 10 weken. Toegang tot training 12 weken.

Digitale nieuwsbrief en postmailing Nyingma Centrum Nederland

Alle cursisten van het Nyingma Centrum worden automatisch als cursist geregistreerd en ontvangen van ons de digitale nieuwsbrief met het actuele aanbod aan (online) cursussen en retraites en andere activiteiten. Mocht je je hiervoor willen afmelden dan kan dat onderaan de nieuwsbrief. Twee keer per jaar ontvang je per post ook onze folder met het seizoensoverzicht van de lessen en retraites. Mocht je hier geen prijs op stellen dan kun je ons hierover een mail sturen.

Voorwaarden gebruik E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland stelt als voorwaarde voor het gebruik van de E-trainingen dat het materiaal niet gedupliceerd wordt of wordt doorgegeven aan anderen, noch dat het gebruikt wordt voor enig ander doel dan voor privégebruik. De trainingen mogen alleen door geautoriseerde leraren van Nyingma Centrum Nederland worden begeleid.
Wij kunnen niet controleren of het materiaal voor andere doeleinden wordt aangewend, maar vragen begrip en instemming met bovenstaande voorwaarden. Het is van belang om te beseffen dat E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland meerdere doelen dienen: ondersteuning van de deelnemers aan de trainingen en behoud van het boeddhistisch onderricht voor iedereen die daarvan gebruik wil maken. Een belangrijk deel van de opbrengst van de E-trainingen is daarom bestemd voor Nyingma projecten in Azië ten behoeve van behoud van de Tibetaanse cultuur en wijsheidstraditie.

BoeddhismeOnline biedt online trainingen gericht op een gezond en gelukkig leven. Inkomsten van deze online trainingen komen ten goede aan Nyingma projecten voor het behoud van de Tibetaanse wijsheidstraditie.