E-Open Bewustzijn

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 80,-

Je bent niet ingeschreven voor deze cursus.

Transformatie en Groei

De E-training Open Bewustzijn is bedoeld om je inzicht te geven in (de aard van) je bewustzijn. En hoe je je bewustzijn kunt gebruiken om je leven evenwichtig en gezond te maken. Je leert vragen te stellen over hoe de huidige ervaring van je leven tot stand komt. 

In onze cultuur wordt sterk de nadruk gelegd op de invloed die onze omgeving heeft op onze gezondheid en op de staat van ons bewustzijn. In deze training ontdek je hoe de staat van je bewustzijn de omgeving beïnvloed. Dit inzicht maakt de relatie met de wereld om je heen harmonieuzer.

Meditatieoefeningen staan centraal. Terwijl je je innerlijke omgeving in evenwicht brengt, komt je uiterlijke omgeving ook in evenwicht. Je leert op jezelf te vertrouwen, de natuurlijke vrijheid van de geest. Je gaat ervaren hoe meditatie ook een basis is voor het ondersteunen van een evenwichtig en gezond dagelijks leven: door meditatie mee te nemen in alles wat je doet wordt je ervaring rijker.

De online training Open Bewustzijn is gebaseerd op 5 hoofdstukken van het boek Open Bewustzijn van Tarthang Tulku. De hoofdstukken worden in 15 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 15 weken.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

  • Les 1 – 3 Leren door ervaren
  • Les 4 – 6 Het zelfbeeld
  • Les 7 – 9 Onszelf veranderen
  • Les 10 – 12 Transformeren van angst
  • Les 13 – 15 Meditatie: laat zijn wat is

Met behulp van meditatieoefeningen worden we kapitein op ons eigen schip. Wij bepalen waarheen we willen koersen en blijven als vanzelf buiten de gevarenzone van emoties en ideeën.